Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Valencia

Valencia is wat betreft grootte de derde stad van Spanje en de hoofdstad van de gelijknamige provincie Valencia. Met maar liefst bijna twee miljoen inwoners in de agglomeratie en ruim achthonderd duizend inwoners in de stad zelf is Valencia vele malen drukker en hectischer dan de plaatsen langs de Costa Blanca. Deze hectiek voel je al op het moment dat je met de auto de stad nadert en op de drukke wegen rondom Valencia de weg moet gaan vinden richting het centrum. Hoewel in theorie de reistijd vanaf Moraira naar hartje Valencia iets meer dan een uur bedraagt, zul je er in de praktijk meestal ruim anderhalf uur over doen.
Hoe dichter je in de buurt van het centrum komt, des te drukker het verkeer wordt. Het advies is om de auto zo snel mogelijk in een parkeergarage in het centrum te parkeren en hem daar te laten staan totdat je Valencia weer verlaat. Parkeergarages zijn ruimschoots te vinden in Valencia. Zoals in veel Spaanse steden zijn de garages en de parkeerplaatsen vaak wel aan de krappe kant en lijken ze vooral bedoeld te zijn voor kleine stadsauto's. De parkeerkosten zijn te vergelijken met een gemiddelde Nederlandse stad.

   

Als je de auto geparkeerd hebt en de stad te voet gaat ontdekken zul je ervaren dat Valencia een stad is waar geluid en uitlaatgassen helaas zeer nadrukkelijk aanwezig zijn. Door de drukke straten is het oppassen met kleine kinderen. Het verkeer raast door en door het vele geluid kunnen zal je kroost je niet altijd direct horen als je roept.

 

Valencia is een stad die steeds meer door stedentrippers wordt ontdekt. De stad barst van de mooie straatjes, pleinen en gebouwen. De prachtige gebouwen die Valencia rijk is zijn de erfenis van vele eeuwen van welvaart onder verschillende bezetters. Een aantal historische bouwwerken stammen uit de gouden eeuw van Valencia, de vijftiende eeuw na Christus.
Gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn La Lonja de la Seda (de zijdebeurs), de Kathedraal van Valencia (met klokkentoren El Miguelete) en het bijbehorende plein, het Estación Valencia Nord, het Palau de la Generalitat en het vrij recent gebouwde Ciudad de las Artes y las Ciencias.

   

Eten
Wie na een dagje rondkijken hongerig is geworden kan terecht in de vele restaurants die Valencia rijk is. Een gerecht dat aan te raden is, is de typische Paella Valenciana, volgens velen de beste paella die je kunt eten en een typisch streekgerecht.
Je kunt ook diverse op rijst gebaseerde gerechten krijgen zoals bijvoorbeeld arros al forn of arros a banda.

Meer Costa Blanca?
Bekijk informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca

       

 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiëren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy