Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Villajoyasa

Het dorp Villajoyosa (lokaal ook aangeduid als La Vila Joiosa) ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van Benidorm en op zo'n veertig kilometer van Moraira. Villajoyosa staat bekend om de karakteristieke kleurrijke huizen, om de zeevaart en om de chocolade-industrie.

   

Chocoladefabriek Valor is ontstaan in het jaar 1881 en produceert nog steeds diverse chocoladeproducten. Een deel van de fabriek is ingericht als een chocolademuseum.
Ook de fabriek van de familie Perez is omgetoverd tot een chocolademuseum. Hier kun je vrijwel alle dagen terecht voor een gratis rondleiding, die meestal gegeven wordt door leden van de Perez familie en eindigt uiteraard in een winkeltje waar je de Perez producten kunt kopen. Een leuk uitje in combinatie met een bezoek aan Villajoyosa, waarbij je moet rekenen op een totaal museumbezoek van ongeveer een half uur. Het bezoek zal geen schokkende culturele ervaring zijn, maar zeker kinderen vinden het vaak toch wel interessant om te zien.
Wat betreft de kwaliteit van de chocoladeproducten vinden wij het minder bijzonder, zeker omdat je in BelgiŽ een aantal chocolatiers kunt vinden die het niveau van chocolade ontstijgen en pure kunst van chocolade maken, zowel in vorm als in smaken.

 

   

Wie het chocolademuseum bezoekt moet zeker een kijkje gaan nemen in het dorp zelf. Het lange en brede strand met de kenmerkende gekleurde visserswoningen vormen een plaatje om te bekijken en te fotograferen. Deze authentieke huizen zijn voorzien van felle kleuren als herkenningspunt voor vissers uit het dorp die huiswaarts keerden.

Meer Villajoyosa?
Villajoyosa op mooistedorpjes.nl

Meer Costa Blanca?
Bekijk informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca


 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiŽren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy