Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Feesten in Moraira

Spanje staat bekend als het land van de vele feesten. Vooral het katholieke geloof is de bron voor vele 'fiestas'. Elk dorp in Spanje heeft wel minimaal één eigen feest per jaar en het aantal processies in Spanje is ontelbaar.
Uiteraard deelt ook de gemeente Teulada-Moraira in deze traditie en maken beide dorpen zich op voor meerdere feesten per jaar. Op deze pagina beperken we ons tot de feesten in Moraira. Net als in veel katholieke landen worden Pasen, Kerstmis maar vooral ook carnaval uitbundig gevierd in Moraira.

Voor Moraira vallen de twee belangrijkste lokale feesten in de zomermaanden.

In juni is er het feest van de Moros y Cristianos (de Moren en Christenen), waarbij op het strand La Empolla de verovering van de Moren en de herovering door de Christenen nagespeeld worden. Aan het eind van dit feest, dat duurt van de derde donderdag van juni tot en met de zondag daarna, is er een grote parade in het dorp.

In juli is het de tijd voor de feesten van de Mare de Déu del Carmen y la Mare Déu dels Desemparats. Heel veel vuurwerk, een zeeprocessie en een optocht van 18-jarigen door de stad als bruidjes en bruidegommen zijn een spektakel waar je in juli niet omheen kunt in Moraira.
Voor jonge kinderen kan het vuurwerk nogal heftig zijn.

   

 

   

 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiëren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy