Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Markten

Elke vrijdag wordt op het parkeerterrein achter Centro Comercial Kristal Mar een grote markt gehouden. Ruim honderd kraampjes bieden hun waren aan waar vooral toeristen uit Moraira en de omgeving op af komen.
Vooral in het hoogseizoen betekent deze wekelijkse markt verkeerschaos in Moraira. Politieagenten komen er aan te pas om het verkeer rondom de markt te regelen en parkeerplekken zijn op vrijdag schaars in het centrum van Moraira.

   

De markt komt vanaf ongeveer half negen op gang en aan het einde van de ochtend is het vaak vrij druk tussen de vele kraampjes. Het aanbod op de markt lijkt in eerste instantie vrij divers, maar als je de hele markt gezien hebt kom je erachter dat veel artikelen bij meerdere kraampjes terug te vinden zijn.
Wat je veel ziet zijn kramen met kleding, lederwaren, tassen en accessoires zoals zonnebrillen, hoeden en petten. De zonnebrillen en de tassen zijn voornamelijk kopieŽn van grote merken zoals Gucci, Dolce & Gabbana, Dior en Chanel. Bij deze handelaren is afdingen een must. Een tas waar ze 25 euro voor vragen kun je gemakkelijk voor vijftien euro meekrijgen.
Ook populair op de markt zijn de Spaanse jurken, Spaanse schoentjes en uiteraard de alom bekende waaiers die de signoritas van enige verkoeling moeten voorzien op warme zomerdagen.

 

Lokale producten
Wat je helaas weinig tegenkomt op de markt zijn lokale lekkernijen zoals wijn, worst en verse vis. Juist het aanbod van streekproducten maakt een markt interessant.

   

Warm
In de maanden juli en augustus is het eigenlijk te warm om de markt te bezoeken. Je ziet veel bezoekers dan ook snakken naar verkoeling in de vorm van frisse wind of een koud drankje. Ook in juni en september kan het erg warm worden tussen de kraampjes. Wie in de zomer toch de markt wil bezoeken kan dat het beste voor elf uur doen en daarna de verkoeling van zwembad, zee of terras opzoeken.

Avondmarkt
Elke avond vind je aan de Avenida de Madrid een avondmarkt, die bestaat uit ongeveer vijftien kraampjes waar je een kleiner assortiment terugvindt van wat er op de vrijdagmarkt verkocht wordt. Dus ook hier kettingen, tassen, Spaanse jurken en allerlei handwerk artikelen.

     

 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiŽren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy