Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Reizen naar Moraira

Er zijn twee manieren om naar Moraira te reizen, per vliegtuig of met eigen vervoer (auto, motor). Busdiensten naar Moraira vanuit Nederland zijn er niet en de reis is per trein niet eenvoudig en neemt aardig wat tijd in beslag. We beperken ons daarom hier tot de meest logische vormen van vervoer naar Moraira.

Met het vliegtuig
Wie wil vliegen kan kiezen uit twee luchthavens. De internationale luchthaven van Valencia ligt ongeveer 110 kilometer ten noorden van Moraira, ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Moraira vind je Alicante Airport. Wat betreft reistijd is Alicante de meest gunstige aanvliegluchthaven, zeker tijdens de spitsuren. Er is het hele jaar door een goed aanbod van vliegtickets naar Alicante. De reistijd naar de luchthaven van Alicante is een klein uurtje, naar het vliegveld van Valencia is het ongeveer een uur en een kwartier tot anderhalf uur rijden.

 

Vliegen naar Alicante
Wie naar Alicante wil vliegen kan kiezen uit verschillende maatschappijen en luchthavens van vertrek in Nederland, België en Duitsland:
KLM (vanaf Amsterdam)
Transavia (vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven)
Ryanair (vanaf o.a. Maastricht, Charleroi, Weeze en Bremen)
Alles over de luchthaven van Alicante vind je hier

Vliegen naar Valencia
Naar Valencia kun je ook kiezen uit verschillende vertrekluchthavens en luchtvaartmaatschappijen:
KLM (vanaf Amsterdam)
Transavia (vanaf Amsterdam)
Vueling (vanaf Amsterdam en Brussel)
Ryanair (vanaf o.a. Charleroi en Weeze)
Alles over de luchthaven van Valencia vind je hier

Transport vanaf de luchthaven
De taxiprijzen zijn heel verschillend en vooral afhankelijk van waar en wanneer je boekt. Reken voor een taxitransfer van Alicante naar Moraira op ongeveer 100 tot 150 euro voor een enkele reis. Vanaf Valencia mag je hier enkele tientjes bij optellen.

   

Auto huren
Omdat je meestal heen en terug moet kan het interessanter zijn om een auto te huren. Je betaalt dan wel iets meer, maar je hebt ook meteen vervoer ter plaatse. Zeker als je een villa gehuurd hebt zal die vaak buiten het centrum van Moraira liggen en dan kun je bijna niet zonder auto als je je wilt verplaatsen.
Op de luchthaventerminals vind je een aantal autoverhuurders, zowel van grote internationale verhuurders als van lokale autoverhuurders. Wie zeker wil zijn van een bepaald type auto en niet voor verrassingen wil staan wat betreft prijzen kan het beste een huurauto vooraf reserveren. Op internet zijn er voldoende websites te vinden waar je dat kunt doen. Wij gebruiken zelf meestal Sunny Cars of Easyterra om een auto te huren vanaf Alicante of Valencia Airport.
Bekijk de all-in huurprijzen van huurauto's op Alicante Airport via Sunny Cars
Bekijk de all-in huurprijzen van huurauto's op Valencia Airport via Sunny Cars

Vervelende verrassing: Opgepompte bedragen betalen voor je brandstof

Met eigen vervoer naar Moraira
Wie met de auto of motor naar Moraira wil reizen zal ongeveer 2000 kilometer moeten overbruggen (is een gemiddelde voor Nederland). De meeste Nederlanders zullen over de Autoroute du Soleil rijden. Deze route gaat via Luxemburg, Metz, Dijon, Lyon, Orange en Montpellier naar Spanje. Een alternatieve route die naar mijn mening mooier en in de praktijk vaak sneller is gaat via Parijs, Clermond-Ferrant en het indrukwekkende viaduct van Milau over de A-75 richting Spanje. Deze route vergt wel wat meer van je auto omdat er wat hoogteverschillen overbrugd moeten worden. Rijden met een caravan achter de auto kan daarom erg belastend zijn voor je motor en remmen.
Op drukke dagen is het beter om de route via Parijs te mijden. De beruchte rondweg van Parijs, de Boulevard Peripherique, is dan vaak één grote chaos met veel files, ergernissen en ongelukken.
Tijdens het hoogseizoen is het reizen tijdens de weekeindes sowieso al een kwelling met veel files. Tijdens de beruchte zwarte zaterdagen lijken de Franse snelwegen op één grote file. Ook de vrijdagen en zondagen daar omheen zijn dan erg druk. Als je in de zomer de reis door de week kunt afleggen is dat aan te raden.

Reistijd
De reistijd naar Moraira met eigen vervoer is ongeveer 20 uur indien je ongeveer de maximumsnelheden aanhoudt. Om oververmoeidheid en ongelukken te voorkomen moet je dit in 2 of 3 dagen rijden. In het hoogseizoen kan de reistijd in de weekeindes oplopen tot maar liefst 30 uur of nog meer.

Tol
Wie over de snelweg naar Moraira rijdt zal over grote stukken in Frankrijk en Spanje tol moeten betalen. De tol bedraagt per enkele reis iets minder dan honderd euro voor een auto. De tol kan contant of met creditcard betaald worden. De wachtrij bij de betaalpoorten voor creditcards is vaak een stuk korter dan wanneer je aan een loketje aan een medewerker betaalt.

Boetes
In Frankrijk staan langs steden een aantal flitskasten om snelheidsduivels vast te leggen op de foto. Ook voeren ze regelmatig snelheidscontroles uit met laser of radar. Boetes die je in Frankrijk krijgt worden in theorie door het CJIB in Nederland geïnd. Of dat in de praktijk altijd gebeurt weet ik niet, maar voorkomen is beter dan genezen. Ook in Spanje worden er regelmatig snelheidscontroles gehouden en hiervoor geldt hetzelfde als voor Frankrijk.

Let op!
In Spanje moet je evenveel reflecterende veiligheidshesjes in de auto hebben als het aantal personen dat vervoerd wordt. Bij pech of een ongeval moet je deze gebruiken. Brildragers zijn in Spanje ook verplicht om een reservebril op de juiste sterkte bij te hebben.
De boetes op het overschrijden van de maximale hoeveelheid alcohol komt je in Spanje als bestuurder duur te staan. Naast hoge boetes is men hier ook niet zuinig met het invorderen van het rijbewijs en het uitdelen van gevangenisstraffen.

 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiëren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy