Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Stranden van Moraira

Moraira heeft vier stranden. De meeste mensen zullen terecht komen op het grootste strand van Moraira, Platja de l'Ampolla. Dit strand is direct naast het centrum van Moraira te vinden en is geschikt voor alle mensen. In de ochtend vind je hier vooral senioren die vlak na zonsopkomst een duik in het zeewater komen nemen, in de loop van de ochtend zijn het vooral gezinnen en complete families die een plaatsje zoeken op het strand. Het strand is een zandstrand met fijn licht zand en de zee wordt slechts geleidelijk aan dieper. Mede daarom is het een zeer geschikt strand voor mensen met jonge kinderen.
Het strand is ongeveer 250 meter lang en gemiddeld zo'n 25-30 meter breed. Overdag is de reddingspost bemand.

   

Aan de noordzijde van Moraira vind je Platja de Portet, een smal zandstrand dat vooral bezocht wordt door mensen die in de dircte omgeving van dit strand wonen of tijdelijk verblijven. Het aantal parkeerplaatsen is hier vrij beperkt.

Aan de zuidkant van Moraira vind je Platja Platgetes, een klein maar vaak relatief rustig zandstrand met aan de noordzijde enkele rotspartijen die geliefd zijn bij snorkelaars en vissers. Bij het strand zijn enkele restaurants en bars te vinden die in de hogere prijsklasse vallen.

Alle stranden van Moraira zijn zogenaamde blue flag beaches.

 

Naaktstranden
Nudisten kunnen in Moraira niet terecht, maar wel op het naaktstrand van Benitachell, iets ten noorden van Moraira. Je vind dit kiezelstrand bij de urbanisatie Cumbre del Sol, aan het einde van de weg Carretera de la Playa del Moraig (zie plattegrond). Volgens diverse bronnen op internet zouden nudisten en geklede zonaanbieders hier door elkaar vertoeven.
Topless zonnen kan op alle stranden van Moraira zelf. Het is toegestaan en er wordt niet raar van opgekeken als men blote borsten ziet.


 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiŽren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy