Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Vakantie in Moraira

Als je bij reisorganisaties op zoek gaat naar vakanties in Moraira is de kans vrij klein dat je er eentje vind. Het aantal hotels en appartementen is zeerlaag, waardoor het voor touroperators amper de moeite is om Moraira in hun programma op te nemen. Vrijwel alle toeristen in Moraira komen met een geheel zelf geregelde reis vakantie vieren in deze plaats.

Villa's
De meeste mensen die in Moraira overnachten doen dat in een villa die in bijna alle gevallen voorzien is van een privé zwembad. Deze villa's staan in woonwijken buiten het centrum van Moraira en kunnen op een afstand van maar liefst 3 kilometer van het centrum en de stranden af liggen.
De villa's zijn vooral in particulier bezit en worden verhuurd door eigenaren, tussenpersonen en via speciale reissites die bemiddelen in de verhuur van villa's en vakantiewoningen. In een enkel geval wordt de villa door een organsatie verhuurd.
Omdat Moraira minder bekend is dan sommige omliggende plaatsen en het aanbod van villa's relatief groot is, liggen de onroerend goed prijzen hier lager dan je zou verwachten. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de huurprijzen van villa's. Een villa in Moraira huren kost dan ook tientallen procenten minder dan gemiddeld langs de Spaanse costa's en het is indien je met minimaal vier personen op vakantie gaat in veel gevallen goedkoper dan het verblijven in een middenklasse hotel of appartement.

   

Hotels
Moraira kent slechts 6 hotels, waarvan er vier in of bij het centrum liggen. De prijzen liggen op een normaal niveau voor Spanje en de meeste hotels maken onderscheid tussen het hoogseizoen en laagseizoen voor het samenstellen van de tarieven.
De hotels van Moraira:
Hotel Swiss Moraira (4-sterren): zonder enige twijfel het mooiste hotel van Moraira met sfeervol ingerichte kamers die in een vijfsterren hotel niet zouden misstaan. De kamers kunnen geboekt worden met jacuzzi indien gewenst. Verder heeft dit hotel een spa en een uitstekend restaurant "Al Punt". Dit hotel ligt het zuiden van Moraira op ongeveer 2 kilometer van het centrum en het strand.
Hotel La Sort (3-sterren): een driesterren boetiek hotel in het hartje van Moraira. Dit hotel hoort bij restaurant La Sort, dat bekend staat als één van de beste restaurants van Moraira. Alle 22 suites hebben uitzicht op zee.
Hotel Los Limoneros (3-sterren): gelegen net buiten het centrum van Moraira biedt dit finca-stijl hotel zestien kamers aan voor twee personen. Dit middenklasse hotels is voorzien van zwembad, eigen parkeergelegenheid en airconditioning
Hotel Gema (2-sterren): een eenvoudig hotel gelegen langs de kust op Cap Blanc, aan de zuidzijde van Moraira. Dit hotel wordt vooral aanbevolen voor gezinnen met kinderen die in Moraira op vakantie willen gaan en geen zin of budget hebben om een villa te huren.
Hotel Buigues (2-sterren): een zeer simpel tweesterren hotel in het centrum van Moraira

 

Campings
Moraira telt één camping dat simpelweg Camping Moraira heet. Deze camping ligt op ongeveer 500 meter van het strand en op ongeveer anderhalve kilometer van het centrum van Moraira. Het is een categorie 1 camping met een kleine honderd schaduwrijke staanplaatsen, twee zwembaden, een tennisbaan en diverse andere voorzieningen. Camping Moraira is het hele jaar geopend.
URL: www.campingmoraira.com

   
 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiëren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy