Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Vervoer in Moraira

Tenzij je in het centrum van Moraira verblijft zul je vrijwel altijd aangewezen zijn op vervoersmiddelen om je te kunnen verplaatsen.
Wij hebben alle vormen van vervoer in Moraira op een rijtje gezet.

Auto
De handigste manier om je in Moraira te verplaatsen is met de auto. Hoewel het in het hartje van Moraira niet altijd mogelijk zal zijn om ergens recht voor de deur te parkeren, is het over het algemeen goed te doen met de auto. Het verkeer in en rondom Moraira is goed te doen wat betreft drukte, alleen de vrijdagmarkt kan voor wat extra drukte in het centrum veroorzaken.

 

Fietsen
In theorie kun je fietsen in Moraira. In de praktijk zie je zelden fietsers en indien je er wel eentje ziet is het vrijwel altijd een wielrenner. Fietsen in en rondom Moraira vraagt een uitstekende conditie vanwege de vele hoogteverschillen die je zult moeten overbruggen. Omdat er geen fietspaden zijn en het verkeer niet echt ingesteld is op de aanwezigheid van fietsers op de weg, is het een vrij riskante missie. Veel bochten zijn vrij onoverzichtelijk en dat maakt het er voor fietsers niet veiliger op.

Trein
In Moraira vind je geen spoorlijn of treinstation. In zusterplaats Teulada echter wel. In het zuiden van Teulada, aan de Cami de l'Estacio, bevind zich een station op de route Alicante-Denia.

Tram en metro
Deze vormen van openbaar vervoer zul je in Moraira niet vinden.

Bus
In Moraira heb je drie bushaltes waar de route Teulada-Calpe van Autobuses Ifach langs komt. Deze haltes zijn te vinden in het zuiden van Moraira bij supermarkt Pepe la Sal, net iets ten westen van het centrum en op de kruising Benitachel.
Het schema met tijden is te vinden op www.autobusesifach.es

Taxi
In Moraira kun je 24 uur per dag een taxi bestellen bij Moraira Taxi (www.morairataxi.com) via 0034 660 134 176. Boekingen vooraf kun je regelen via 0034 679 342 170. De mensen van dit taxibedrijf spreken behalve Spaans ook Engels.

   

 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiŽren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy