Moraira - Costa Blanca

Moraira
algemene informatie
feesten
golf
jachthaven
kermis
markten
medische voorzieningen
onroerend goed
overwinteren
parkeren
reizen naar Moraira
stranden
vakantie in Moraira
verse vis
vervoer
weer & klimaat
winkelen

Costa Blanca
Alicante
Altea
Benidorm
Calpe
Denia
Guadalest
Valencia
Villajoyosa
Xalo - Jalon

Handig
meer Moraira informatie
links
contact

Winkelen in Moraira

Het aanbod van winkels in Moraira is niet groot, maar wel vrij divers. Voor veel dingen hoef je het dorp niet uit. Opvallend is dat de kwaliteit van de winkels iets hoger ligt dan in de gemiddelde badplaats in Spanje. Natuurlijk vind je ook hier een aantal winkels die vooral badspullen, speelgoed en souvenirs aanbieden, maar je vindt ook een aantal leuke winkeltjes waar je echt leuke spullen kunt kopen.
Wie zijn badkleding vergeten is kan in een aantal winkels terecht of zelfs bij de gecombineerde Tommy Hilfiger / Lacoste zaak nog een lastminute bikini kopen. In het centrum kun je verder kleding, drogisterij-artikelen, parfum, sportkleding, kranten, tijdschriften, schoenen, leuke spullen voor je interieur, schilderijen, sieraden en nog nog veel meer kopen. Goedkope zooi koop je vooral in de enkele winkels van Chinese eigenaren waar je echt van alles kunt kopen. Verwacht hier niet de beste kwaliteit en zelfs niet altijd de beste prijzen. Een luchtbed dat hier voor tien euro aangeboden wordt kan in de supermarkt gerust voor acht euro te vinden zijn.

Afdingen
In tegenstelling tot sommige andere Zuid-Europese landen is afdingen in winkels hier niet gewoonlijk. Op de wekelijkse markt is het een heel ander verhaal. Daar kun je op bepaalde artikelen eenvoudig dertig tot vijftig procent van de vraagprijs af krijgen.

 

Supermarkten
Moraira kent enkele uitstekende supermarkten. De beste naar onze mening is Pepe La Sal ten zuiden van Moraira aan het begin van de urbanisatie Saint Jaime. Deze supermarkt is te vergelijken met de beter filialen van onze eigen Albert Heijn. Het assortiment is groot en uitstekend van kwaliteit. De slagerij in deze supermarkt heeft een zeer groot aanbod van vlees dat naar onze mening van smaakvol en vers is. Ook het assortiment aan verse kazen, worst, vleeswaren en verse vis is goed te noemen. De keuze aan Iberische hammen is enorm. Je kunt hier ook complete hammen van diverse kwaliteiten aanschaffen.
Onder de supermarkt, op de eerste laag van de gratis parkeergarage, vind je een cafetaria en een tijdschriftenwinkel. Deze winkel heeft een vrij breed aanbod van Nederlandse en andere buitenlandse tijdschriften. Ook Nederlandse en Belgische kranten kun je hier dagelijks kopen. Van de Telegraaf is zelfs al 's morgens vroeg de editie van diezelfde dag te koop. In de supermarkt zelf is ook een groot aanbod aan producten te koop die we in Nederland ook kennen. Zo hebben ze onder andere pindakaas, hagelslag, Senseo koffiepads, frikadellen, beschuit, ontbijtkoek, Unox soepen, smeerkaas, satésaus, nassimix, sambal, mayonaise en Completa koffiemelk.
In het noordwesten van Moraira, als je vanaf Teulada binnengereden komt, vind je ook een Pepe La Sal winkel. Deze heeft echter een kleiner assortiment en oogt ouder en minder goed ingericht dan de andere vestiging.
Een andere supermarkt is Mas-y-mas, herkenbaar aan de groen-gele kleuren. Deze supermarkten die zich in de nabijheid van beide Pepe La Sal supermarkten bevinden zijn van een ander kaliber. Het aanbod is kleiner en minder aantrekkelijk. De winkel zelf is een stuk ongezelliger en het lijkt erop alsof zelfs het personeel minder vriendelijk is en meer in de pad loopt dan bij de concurrent. De Mas-y-mas supermarkten zou je kunnen vergelijken met de oude Edah winkels.

   

Openingstijden
De supermarkten zijn zeven dagen per week geopend en sluiten niet tijdens de middag. De meeste zijn ook 's avonds open tot ongeveer 20 of 21 uur. Op zondag sluiten de supermarkten eerder, meestal zo rond 14 uur 's middags. Van de andere winkels is een deel op zondag gesloten, het zijn vooral de op toeristen gerichte winkeltjes die wél op zondag geopend zijn.

Prijzen
Wat betreft het prijsniveau kun je het vergelijken met wat we in Nederland gewend zijn. Goedkoper zijn verse vis, alcoholische dranken, badkleding en lokale groente en fruit. Duurder zijn vooral de geďmporteerde artikelen en levensmiddelen.
Brandstof is door een lagere belastingdruk in Moraira (en heel Spanje) goedkoper dan in Nederland.

Markten
In Moraira wordt er een grote vrijdagmarkt gehouden en 's avonds is er een avondmarkt in het centrum.
... lees meer over de markten van Moraira

   
 

 

© Moraira-informatie.nl - het kopiëren van teksten en foto's is niet toegestaan - cookies & privacy