Sluiten

Costa Blanca

Tijdens een vakantie in Moraira blijf je natuurlijk niet alleen in het dorp zelf, maar moet je er zeker op uit gaan om andere plaatsen en plekjes van de Costa Blanca te leren kennen. We hebben zelf nog bij lange na niet alles gezien van de Costa Blanca, maar wel een aantal plaatsen waarover we graag onze ervaringen en foto’s willen delen.

Plaatsen aan de Costa Blanca

horeca

Alicante

Lekker winkelen, genieten van de Spaanse keuken en bezienswaardigheden ontdekken? Bezoek Alicante, de stad met een prachtige jachthaven en de Explanada de España.

lees verder
Altea

Altea

Altea is een populaire bestemming met kenmerkende blauwe koepels die boven de stad uit komen en een prachtig uitzicht vanaf de Plaça de L'Esglesia.

lees verder
Benidorm

Benidorm

Benidorm is hét symbool van massatoerisme aan de Costa Blanca met heel veel hoogbouw, pretparken, een groot strand en grote aantallen toeristen.

lees verder
Calpe

Calpe

Peñon de Ifach, de rots die je van kilometers afstand al herkent, is hét symbool van deze toeristenplaats waar vooral kille appartementengebouwen en hotels de toon zetten.

lees verder
Denia

Denia

Denia is één van de leukste badplaatsen langs de Costa Blanca, omdat men hier een balans heeft weten te bewaren tussen toerisme en authenticiteit.

lees verder
Guadalest

Guadalest

Het landinwaarts gelegen Guadalest is bijna in zijn geheel een bezienswaardigheid. Geniet van de sfeer van het eeuwenoude dorpje en bewonder het prachtige uitzicht.

lees verder
Moraira

Moraira

Moraira is een sfeervol vissersdorp waar vooral een gezellige drukte heerst. Geen hoogbouw, geen schreeuwerige boulevards, geen McDonalds, maar vooral echt vakantie vieren.

lees verder
Valencia

Valencia

Volgens velen behoort Valencia samen met Sevilla tot de mooiste steden van Spanje en misschien wel van heel Europa. Het goede nieuws: Valencia ligt op rijafstand van Moraira.

lees verder
Villajoyosa

Villajoyosa

Het schilderachtige vissersdorp Villajoyosa met de kenmerkende gekleurde gevels, het brede zandstrand en de historische chocolade-industrie is een bezoek meer dan waard.

lees verder
Xaló

Xaló (Jalón)

Het dorpje Xaló ligt in het binnenland en heeft een wijncoöperatie die je kunt bezoeken, een historisch centrum en op elke zaterdag een vlooienmarkt die echt de moeite waard is.

lees verder