Sluiten

Alicante

Alicante

De meeste Costa Blanca toeristen vliegen naar Alicante om daarna verder te reizen naar hun eindbestemming. De meeste bezoekers aan de Costa Blanca zullen van Alicante niet veel meer zien dan de internationale luchthaven. Een gemiste kans, want ook de stad Alicante is een bezoekje waard. Het voor toeristen interessante deel van de stad is vooral te vinden langs het water.

De jachthaven van Alicante is een moderne, mooi aangelegde jachthaven waar voor botenliefhebbers veel te zien is. Aan de zuidkant van de jachthaven vind je Panoramis, een soort kleine uitvoering van Maremagnum in Barcelona. Dit winkel- en uitgaanscentrum biedt diverse bars, restaurants en winkels. Verder heb je vanaf de eerste verdieping een fantastisch uitzicht over de jachthaven en de stad. Langs de haven heb je een fraaie autovrije wandelboulevard, waar het vooral ’s avonds heerlijk wandelen is.

Explanada de España

Explanada de España

Kenmerkend voor Alicante is de Explanada de España, een zeshonderd meter lange wandelboulevard omringd door grote aantallen palmbomen en met diverse kraampjes. Om weer de vergelijking met Barcelona te maken: het heeft wel wat weg van de Ramblas.

De bestrating bestaat uit mozaïek in een golfpatroon in de kleuren rood, wit en blauw. Typerend zijn ook de vele houten stoeltjes die je vooral vindt in het midden van de Explanada. Deze stoeltjes worden vooral door de lokale bevolking gebruikt om bij elkaar te komen en onder de schaduw van de palmbomen naar voorbijgangers te kijken en over politiek, voetbal en de voorbijgangers te praten. Het zijn vooral lokale senioren die je als een soort van hangouderen op deze houten stoelen ziet samenscholen.

Winkelen en horeca

horeca

Net achter de Explanada ligt het winkelgebied van Alicante, deels in autovrije gebieden. Hier vind je winkels met lokale spullen, maar ook in toenemende mate tref je hier filialen aan van ketens en grote merken. Tussen de winkels door zijn er tal van horecagelegenheden waar je overdag kunt genieten van een drankje met tapas en in de avonduren heerlijk kunt dineren. De restaurants van Alicante richten zich wat meer op de locals en iets minder op de toeristen. Daardoor kun je in deze grotere stad wat gemakkelijker authentieke Spaanse gerechten bestellen.

Parkeergelegenheid is er in het centrum volop te vinden en dan met name in parkeergarages. De tarieven voor parkeren liggen op een vergelijkbaar niveau als in Nederlandse steden.

TIP

fietstour door Alicante

Een leuke en sportieve manier om Alicante te ontdekken is door middel van een fietstocht met een ervaren gids die je alles over de stad weet te vertellen. Baja Bikes biedt georganiseerde fietstours door Alicante aan. In drie uur tijd brengt deze interessante tocht je langs hoogtepunten zoals het historisch centrum van Alicante, het strand, het uitzicht vanaf het kasteel en het El Palmeral Park. Er wordt onderweg regelmatig gestopt voor uitleg en fotomomentjes.

Meer info en eventueel direct reserveren kan via www.bajabikes.eu/nl/tours-in-alicante.

Alicante
Alicante