Sluiten

Benidorm

Benidorm

Voor alle mensen die de drukte van het massatoerisme op willen zoeken is er de stad Benidorm. Als je over de autosnelweg A7 zuidwaarts rijdt zie je na ongeveer 15 tot 20 kilometer ineens een soort Manhattan opdoemen in de verte. De vele hoogbouw van de stad Benidorm maakt op deze manier al snel duidelijk dat het om een geheel andere plaats gaat dan Moraira. Niet alleen de gebouwen en straten zijn totaal anders dan Moraira, ook het soort winkels, restaurants, vertier en toeristen zijn anders dan wat je in Moraira ziet.

Toerisme

Toerisme in Benidorm

Het toerisme in Benidorm is goedkoop te noemen, zowel letterlijk als figuurlijk. Op de een of andere manier stralen de stad en de mensen dat ook uit. In verhouding tot andere plaatsen aan de Costa Blanca zie je hier toch meer bermuda’s in restaurants, gouden kettingen en tatoeages. De stad Benidorm lijkt bijna alles in huis te hebben voor een vakantie, behalve stijl en sfeer.

Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening en er zullen ongetwijfeld heel veel veel mensen zijn die het heerlijk vinden om in het drukke Benidorm te genieten van de vele uitlaatgassen, de bingozalen en de terrassen waar het vooral om de prijs en hoeveelheden gaat in plaats van om de kwaliteit van de geboden diensten en waren.

Attractieparken

waterpark in Benidorm

Benidorm heeft naast heel veel beton ook wat attracties te bieden die een reden kunnen zijn om deze stad te bezoeken. Aan de noordzijde van de stad vind je Aqualandia en Mundomar. Aqualandia is een groot waterpark met een groot aantal zwembaden, glijbanen en speeltoestellen. Naast het waterpark ligt Mundomar, een soort dolfinarium met dolfijnenshow, zeeleeuwenshow, vissen en papegaaien. Vanaf het terras van één van de restaurants heb je een prachtig uitzicht over de stad Benidorm.

Ten westen van Benidorm, net naast de snelweg, vind je de parken Terra Natura, Aqua Natura en Terra Mitica. Het park Terra Natura is een dierentuin van 320.000 vierkante meter met meer dan 1500 dieren. Deze dierentuin is aardig om te bezoeken. In vergelijking met de dierentuinen die we in Nederland kennen is dit een middelmatige dierentuin. Het ernaast gelegen waterpark Aqua Natura is alleen in de zomermaanden geopend (eind mei tot half september) en is het voordeligste als je het combineert met een bezoek aan de zoo.
Terra Mitica is een themapark dat vooral gericht is op attracties en een aantal shows. Dit in het jaar 2000 geopende park is ingedeeld in verschillende zones, waaronder Griekenland, Egypte, Rome en Ociania. Dit park biedt vertier voor jong en oud. Het park is zeer onregelmatig geopend, het raadplegen van de kalender op hun site is een must.

Benidorm
Benidorm