Sluiten

Vervoer in en rond Moraira

Tenzij je in het centrum van Moraira verblijft zul je vrijwel altijd aangewezen zijn op vervoersmiddelen om je te kunnen verplaatsen.

Wij hebben alle vormen van vervoer in Moraira op een rijtje gezet.

Auto

Vervoer

De handigste manier om je in Moraira te verplaatsen is met de auto. Hoewel het in het hartje van Moraira niet altijd mogelijk zal zijn om ergens recht voor de deur te parkeren, is het over het algemeen goed te doen met de auto. Het verkeer in en rondom Moraira is goed te doen wat betreft drukte, alleen de vrijdagmarkt kan voor wat extra drukte in het centrum veroorzaken.

Je kunt met je eigen auto naar Moraira reizen, maar je kunt er ook voor kiezen om en auto te huren. De meeste bezoekers huren een auto vanaf de luchthaven van Alicante of in het geval dat ze op Valencia vliegen, vanaf de luchthaven van Valencia.

Goede autoverhuursites waar je gemakkelijk de prijzen en voorwaarden van huurauto’s met elkaar kunt vergelijken en direct je huurauto voor Moraira kunt reserveren zijn Easyterra en Sunny Cars. Beide aanbieders zijn al jarenlang succesvol actief.

Fietsen

In theorie kun je fietsen in Moraira. In de praktijk zie je zelden fietsers en indien je er wel eentje ziet is het vrijwel altijd een wielrenner. Fietsen in en rondom Moraira vraagt een uitstekende conditie vanwege de vele hoogteverschillen die je zult moeten overbruggen. Omdat er geen fietspaden zijn en het verkeer niet echt ingesteld is op de aanwezigheid van fietsers op de weg, is het een vrij riskante missie. Veel bochten zijn vrij onoverzichtelijk en dat maakt het er voor fietsers niet veiliger op.

Trein

In Moraira vind je geen spoorlijn of treinstation. In zusterplaats Teulada echter wel. In het zuiden van Teulada, aan de Cami de l’Estacio, bevindt zich een station op de route Benidorm-Denia. Je kunt vanuit Teulada met de trein naar Benidorm en Denia reizen, als je dat zou willen.

Tram en metro

Reizen met de tram of metro? Deze vormen van openbaar vervoer zul je in Moraira niet vinden.

Bus

In Moraira heb je drie bushaltes waar de route Teulada-Calpe van Autobuses Ifach langs komt. Deze haltes zijn te vinden in het zuiden van Moraira bij supermarkt Pepe la Sal, net iets ten westen van het centrum en op de kruising Benitachel.

Het schema met tijden is te vinden op www.autobusesifach.es

Taxi

In Moraira kun je 24 uur per dag een taxi bestellen bij Moraira Taxi via 0034 660 134 176. Boekingen vooraf kun je regelen via 0034 679 342 170. De mensen van dit taxibedrijf spreken behalve Spaans ook Engels.