Sluiten

Weer & klimaat van Moraira

Weer & klimaat van Moraira

Moraira kent een zeer aangenaam Middellandse Zeeklimaat waarbij de zomers warm en droog zijn, maar het ook gedurende de rest van het jaar vaak zeer aangenaam is. Men heeft het dan ook vaak over 3 maanden zomer plus 9 maanden lente. In totaal schijnt meer dan driehonderd dagen per jaar de zon het grootste deel van de dag en er zijn op jaarbasis slechts zo’n veertig tot vijftig dagen te melden waarbij er neerslag geregistreerd wordt. Het grootste deel van deze neerslag valt in de periode oktober tot en met mei met de aantekening dat de totale hoeveelheid op jaarbasis minder dan de helft is van wat we in Nederland gewend zijn.

De beschutte ligging van het dorp zorgt er geregeld voor dat slecht weer Moraira niet kan bereiken. Het gebeurt daardoor regelmatig dat het in het binnenland regent en er in Moraira geen vuiltje aan de lucht is.

Het vrij zachte klimaat in de wintermaanden wordt veroorzaakt door het relatief warme zeewater en de bergen ten westen van de Costa Blanca die veel depressies en koufronten tegenhouden. Hierdoor is de Costa Blanca zeer geschikt als bestemming om te overwinteren.

Weer Moraira per maand

weer Moraira per maand

Beste reisperiode

Wat is de beste periode om een vakantie in Moraira te vieren? Dat is eigenlijk helemaal afhankelijk van wat voor wensen je hebt. Ga je voor zomers weer en warme zomeravonden? Dan is de periode juni tot en met september de beste reisperiode voor Moraira. De maanden juli en augustus zijn het meest zonzeker en het droogst, maar ook het warmst. Daar moet je wel van houden. In juni en september is het wat betreft de temperaturen iets aangenamer, maar met name in september moet je rekening houden met de kans op een bewolkte dag of zelfs een keertje regen.

De maanden mei en oktober kunnen heerlijk weer te bieden hebben, maar kunnen evengoed een wispelturig weerbeeld tonen. Koud zal het niet zo snel zijn, maar een honderd procent garantie op strandweer heb je tijdens deze maanden ook niet. Vanaf november tot en met april is het prima weer om te overwinteren in Moraira. Voor een echte zonvakantie zouden wij deze periode niet direct aanbevelen, maar om de kou en het grijze weer in Nederland te ontsnappen is dit een prima reisperiode.

zon in Moraira