Sluiten

Parkeren in Moraira

Parkeren in Moraira

Het parkeren van een auto in Moraira levert meestal weinig problemen op, tenzij je persé op enkele meters van je reisdoel wilt staan. Net als in heel veel toeristische plaatsen moet je in Moraira op veel plekken betalen voor een parkeerplek. De kosten hiervoor liggen echter aanzienlijk lager dan wat we in Nederland en België gewend zijn en ook de tijdstippen waarop betaald moet worden zijn veel korter dan bij ons. In Moraira moet je op alle dagen met uitzondering van zondag betalen van 9 tot 14 uur en van 16 tot 19 uur. In de zomermaanden is dit ’s avonds tot 21 uur. Op zondag hoef je alleen voor parkeren tussen 9 en 14 uur een kaartje te kopen.

Omdat er vrij intensief gecontroleerd wordt is het kopen van een kaartje wel een must als je geen parkeerboete wil krijgen. Wie parkeert langs een gele stoeprand of op een plek die met gele strepen op het wegdek gemarkeerd heeft kan erger in de problemen komen. Mogelijk wordt je auto dan weggesleept en kost het je een hoop moeite én geld om je auto weer in je bezit te krijgen.

Gratis parkeren

Gratis parkeren

Wie overdag niet wil betalen voor het parkeren kan nog terecht op voldoende gratis parkeerplaatsen. Deze vind je net buiten het centrum bij de stranden en achter het gemeentehuis bij de kruising van de Carretera de Moraira e Calpe en de Avenida de Madrid. Op vrijdag is op het laatstgenoemde parkeerterrein veel minder capaciteit om te parkeren vanwege de drukbezochte weekmarkt die hier dan plaatsvindt.