Sluiten

Onroerend goed in Moraira

Onroerend goed in Moraira

In Moraira vind je veel villa’s in alle soorten, maten en prijsklassen. De prijzen van onroerend goed liggen hier in verhouding tot andere kustplaatsen in de omgeving gunstig en er is een vrij breed aanbod. Wie op zoek is naar een tweede of permanente woning aan de Costa Blanca moet zich zeker eens oriënteren op Moraira.
Wie een villa in Moraira wil kopen kan kiezen uit een groot aantal onroerend goed makelaars, waarvan veel kantoren in het centrum van Moraira gevestigd zijn. De rest vind je vooral langs de weg Moraira-Calpe. Veel makelaars spreken Engels, Duits of zelfs Nederlands.

Door de financiële crisis die in 2008 ontstaan is, waren ook de huizenprijzen in Moraira flink gedaald. Vooral voor villa’s en appartementen die geen unieke eigenschappen hebben was de keuze voor kopers groot en staan de prijzen flink onder druk. Een villa waarvoor je in 2007 nog dik een half miljoen euro betaalde, werden aangeboden voor dumpprijzen ruim onder de drie ton. Volgens veel experts is er sprake van een gezonde correctie van de huizenprijzen, als je de prijzen van villa’s in Moraira vergelijkt met soortgelijke objecten in andere plaatsen dan was het hier bijna een koopje.

Net als in Nederland zitten de prijzen voor onroerend goed in Moraira weer in de lift. Dat gebeurt met horten en stoten. Bij een hogere hypotheekrente zie je de huizenprijzen stagneren of zelfs wat dalen. Bij een dalende rente gaan de prijzen van de villa’s en vakantiewoningen meestal weer omhoog.

Juridisch

Omdat wij zelf totaal geen ervaring hebben met het kopen of bezitten van een woning in Spanje kunnen we op dat gebied helaas geen advies geven. In het algemeen geldt dat de juridische bescherming zoals we die hier kennen niet altijd zo vanzelfsprekend is bij onroerend goed transacties in het buitenland. Laat je daarom niet meeslepen in de verliefdheid op een villa maar zie het kopen van een tweede huis als een zakelijke transactie met verstrekkende financiële gevolgen. Goed advies inwinnen bij meerdere experts en het lezen van ervaringen op internet kan daarbij een goede basis vormen.

makelaar