Sluiten

Vakantie in Moraira

Vakantie in Moraira

Als je bij reisorganisaties op zoek gaat naar vakanties in Moraira is de kans vrij klein dat je er eentje vindt. Het aantal hotels en appartementen is zeerlaag, waardoor het voor touroperators amper de moeite is om Moraira in hun programma op te nemen. Vrijwel alle toeristen in Moraira komen met een geheel zelf geregelde reis vakantie vieren in deze plaats. Je hebt voor een vakantie in Moraira eigenlijk maar twee of drie onderdelen nodig: de reis, accommodatie(s) en eventueel een huurauto ter plaatse.

Overnacht in een villa

Villa in Moraira

De meeste mensen die in Moraira overnachten doen dat in een villa die in bijna alle gevallen voorzien is van een privézwembad. Deze villa’s staan in woonwijken buiten het centrum van Moraira en kunnen op een afstand van maar liefst 3 kilometer van het centrum en de stranden af liggen.
De villa’s zijn vooral in particulier bezit en worden verhuurd door eigenaren, tussenpersonen en via speciale reissites die bemiddelen in de verhuur van villa’s en vakantiewoningen. In een enkel geval wordt de villa door een organisatie verhuurd.

Omdat Moraira minder bekend is dan sommige omliggende plaatsen en het aanbod van villa’s relatief groot is, liggen de onroerend goed prijzen hier lager dan je zou verwachten. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de huurprijzen van villa’s. Een villa in Moraira huren kost dan ook tientallen procenten minder dan wat je gemiddeld langs de Spaanse costa’s betaalt. Daar komt bij dat indien je met minimaal vier personen op vakantie gaat, het in veel gevallen goedkoper is dan het verblijven in een middenklasse hotel of appartement.

Hotels

Hotel La Sort

Moraira kent slechts een handvol hotels, waarvan er vier in of bij het centrum liggen. De prijzen liggen op een normaal niveau voor Spanje en de meeste hotels maken onderscheid tussen het hoogseizoen en laagseizoen voor het samenstellen van de tarieven.

Populaire hotels in Moraira:

Hotel Swiss Moraira (4-sterren): zonder enige twijfel het mooiste hotel van Moraira met sfeervol ingerichte kamers die in een vijfsterrenhotel niet zouden misstaan. De kamers kunnen geboekt worden met jacuzzi indien gewenst. Verder heeft dit hotel een spa en een uitstekend restaurant “Al Punt”. Dit hotel ligt het zuiden van Moraira op ongeveer 2 kilometer van het centrum en het strand.

Hotel La Sort (3-sterren): een driesterren boutique hotel in het hartje van Moraira. Dit hotel hoort bij restaurant La Sort, dat bekend staat als één van de beste restaurants van Moraira. Alle 22 suites hebben uitzicht op zee.

Hotel Serawa Moraira (4-sterren): een aangenaam hotel gelegen langs de kust op Cap Blanc, aan de zuidzijde van Moraira. Dit hotel wordt vooral aanbevolen voor stellen die van een comfortabele vakantie in Moraira willen genieten.

Hotel Buigues (2-sterren): een zeer simpel tweesterrenhotel in het centrum van Moraira.

Kamperen

Camping Moraira

Moraira telt één camping dat simpelweg Camping Moraira heet. Deze camping ligt op ongeveer 500 meter van het strand en op ongeveer anderhalve kilometer van het centrum van Moraira. Het is een categorie 1 camping met een kleine honderd schaduwrijke staanplaatsen, twee zwembaden, een tennisbaan en diverse andere voorzieningen. Camping Moraira is het hele jaar geopend.

Auto huren

Auto huren

Omdat je meestal heen en terug moet kan het interessanter zijn om een auto te huren. Je betaalt dan wel iets meer, maar je hebt ook meteen vervoer ter plaatse. Zeker als je een villa gehuurd hebt, zal die vaak buiten het centrum van Moraira liggen en dan kun je bijna niet zonder auto als je je wilt verplaatsen.

Op de luchthaventerminals vind je een aantal autoverhuurders, zowel van grote internationale verhuurders als van lokale autoverhuurders. Wie zeker wil zijn van een bepaald type auto en niet voor verrassingen wil staan wat betreft prijzen kan het beste een huurauto vooraf reserveren. Op internet zijn er voldoende websites te vinden waar je dat kunt doen. Wij gebruiken zelf meestal Easyterra of Sunny Cars om een auto te huren vanaf Alicante of Valencia Airport.

Top

2 beste huurauto aanbieders voor Moraira

  1. Sunny Cars (de beste)
  2. Easyterra (de goedkoopste)