Sluiten

Verse vis

Verse vis

Wie van vis en schaaldieren houdt, kwam in Moraira volop aan zijn of haar trekken. Elke dag kon je om 10 uur ’s morgens versgevangen vis kopen op de visafslag in de haven van Moraira. De vissers brachten de vis uitgesorteerd per soort in plastic bakken naar binnen.Op de centraal opgestelde tafels wordt de vis uitgestald en de liefhebbers kochten de vis die zojuist gevangen was van de vissers. Verser kon niet tenzij je de vis zelf gaat vangen en direct op de boot gaat bereiden.

Zodra een nieuwe vracht vis binnengereden werd, zag je de kooplustige mensen al achter de bakken aanlopen om als eerste de mooiste en lekkerste exemplaren er tussen uit te kunnen vissen.

Mocht je zelf geen vis klaar willen of kunnen maken dan kun je uitstekend verse vis eten in de vele restaurants die Moraira rijk is. Een goed restaurant dat geroemd wordt om de uitstekende keuken is Girasol op de weg van Moraira naar Calpe. Ook in veel andere restaurants kun je uitstekend terecht voor een visje. Het meeste aanbod van verse vis vind je in het centrum van Moraira nabij Club Nautic.
Vissoorten en schaaldieren die je veel tegenkomt zijn makreel, zeebaars, sardientjes, langoesten, dorade (goudbrasem), inktvis en stokvis.

De visafslag is inmiddels gesloten. Tegenwoordig kun je altijd nog terecht bij de supermarkten. Zo heeft Pepe la Sal bij de urbanisatie San Jaime een uitstekend assortiment van verse vis en schaaldieren. Het voordeel als je hier je vis koopt is dat je ze schoon kunt laten maken.

vissersbootjes