Sluiten

Stranden van Moraira

Stranden van Moraira

Moraira heeft drie stranden. De meeste mensen zullen terecht komen op het grootste strand van Moraira, Platja de l’Ampolla. Dit strand is direct naast het centrum van Moraira te vinden en is geschikt voor alle mensen. In de ochtend vind je hier vooral senioren die vlak na zonsopkomst een duik in het zeewater komen nemen, in de loop van de ochtend zijn het vooral gezinnen en complete families die een plaatsje zoeken op het strand. Het strand is een zandstrand met fijn licht zand en de zee wordt slechts geleidelijk aan dieper. Mede daarom is het een zeer geschikt strand voor mensen met jonge kinderen.

Het strand is ongeveer 250 meter lang en gemiddeld zo’n 25-30 meter breed. Overdag is de reddingspost tijdens het seizoen bemand.

Aan de noordzijde van Moraira vind je Platja de Portet, een smal zandstrand dat vooral bezocht wordt door mensen die in de directe omgeving van dit strand wonen of tijdelijk verblijven. Het aantal parkeerplaatsen is hier vrij beperkt.

Aan de zuidkant van Moraira vind je Platja Platgetes, een klein maar vaak relatief rustig zandstrand met aan de noordzijde enkele rotspartijen die geliefd zijn bij snorkelaars en vissers. Bij het strand zijn enkele restaurants en bars te vinden die in de hogere prijsklasse vallen.

Alle stranden van Moraira zijn zogenaamde blue flag beaches.

Naaktstranden

Nudisten kunnen in Moraira niet terecht, maar wel op het naaktstrand van Benitachell, iets ten noorden van Moraira. Je vindt dit kiezelstrand bij de urbanisatie Cumbre del Sol, aan het einde van de weg Carretera de la Playa del Moraig (bekijk op Google maps). Volgens diverse bronnen op internet zouden nudisten en geklede zonaanbieders hier door elkaar vertoeven.

Topless zonnen kan op alle stranden van Moraira zelf. Het is toegestaan en er wordt niet raar van opgekeken als men blote borsten ziet.

Stranden van Moraira