Sluiten

Moraira-informatie.nl compleet vernieuwd

Gepubliceerd op 24 augustus 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

In 2009 werd de website Moraira-informatie.nl gelanceerd. Op dat moment was het aanbod van goede en neutrale online informatie over Moraira schaars. Mede dankzij de promotie van een aantal villaverhuurders in Moraira werd de website al snel succesvol. Binnen een jaar domineerde de website de topposities in zoekmachines zoals Google op het trefwoord Moraira en gerelateerde onderwerpen. Het leidde tot duizenden bezoekers per maand. Vooral tijdens de zomermaanden heeft de website veel bezoekers van eerlijke informatie gezien.

Na bijna 14 jaar was de website Moraira-informatie.nl wel aan een fikse update toe. Daar is de afgelopen weken hard aan gewerkt. Vanaf vandaag heeft de site een compleet nieuw jasje en zal het op de meeste devices prima te bezoeken zijn. Met de totale make-over en de uitbreiding van de content hoopt eigenaar Silver Media dat de website het succes dat de afgelopen jaren opgebouwd heeft voort te zetten.

De website was verouderd

De allereerste versie van de website, die sinds het najaar van 2009 te bezoeken was, verouderde in de loop der jaren. Nieuwe technieken, de overgang naar ‘mobile first’ en een veranderende vraag vanuit de consument hebben ervoor gezorgd dat Silver Media de afgelopen jaren aan de slag is gegaan met het moderniseren van de portfolio. Dit jaar zijn een aantal bestemmingssites aan de beurt, waaronder moraira-informatie.nl.

Dit zijn de homepages van de oude en nieuwe site:

oude versie van Moraira-informatie.nl
nieuwe site van Moraira-informatie.nl

Wat is er nieuw?

De compleet vernieuwde website lijkt in vrijwel geen enkel opzicht op de oude versie. De nieuwe site oogt veel frisser en opener. Door ruimtes en kleuren te herdefiniëren is er een website ontstaan die vooral gericht is op het bieden van de juiste informatie, maar die visueel beduidend aantrekkelijker is dan de oude website. Alle foto’s staan er nu in HD-kwaliteit in, wat vooral tot uiting komt op beeldschermen met een hoge pixeldichtheid. Denk aan de retina-schermen van Apple en de schermen van de betere mobiele telefoons.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe site is er goed rekening gehouden met de verschillende soorten devices en schermformaten. Op vrijwel ieder schermformaat zou de website nu optimaal tot zijn recht moeten komen.

Reclamebanners zijn verdwenen

In de 2.0-versie van moraira-informatie.nl worden er geen reclame-banners meer getoond. In plaats daarvan is er gekozen voor passende affiliate-links die zowel in uiterlijk als inhoud uitstekend aansluiten bij de content waar deze links geplaatst zijn. Op deze manier hoeven er geen cookies gezet te worden tijdens het bezoek aan moraira-informatie.nl, wat de gebruikerservaring moet verbeteren. Bij het doorklikken naar commerciële partners heeft de bezoeker zelf de keuze of hij bij het bezoeken van die site wel of geen cookies accepteert.